Ingrediënten (voor 4 personen)
• 300 gram penne
• 1 eetlepel olijfolie
• 175 gram vegetarisch gehakt
• 600 gram pastasaus basilicum
• Verse italiaanse kruidmix (of gedroogd)
• 2 knoflook tenen
• 1 rode paprika
• 1 aubergine
• 3 tomaten of een trosje cherrytomaten
• 1 wortel
• 2 uien
• Rucola
• Parmezaanse kaas
• Peper en zout
Stappen:
1
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
2
Was de groenten en snijd in kleine stukjes. Snijd de Italiaanse kruiden fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de uitjes en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak 5 minuten op laag vuur mee. Voeg de groenten en Italiaanse kruiden toe en bak 5 minuten mee. Voeg de tomatensaus toe en warm 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel nog wat chilliflakes toe naar wens.
3
Giet de pasta af, meng met de saus en verdeel over de borden. Top het af met flink wat Parmezaanse kaas en een kleine beetje rucola. Buon appetito!